ПП-ДБ представят проект за промени в Конституцията.Сред предложенията за промени в Конституцията е

...
ПП-ДБ представят проект за промени в Конституцията.Сред предложенията за промени в Конституцията е
Коментари Харесай

ПП-ДБ представят проекта си за промени в Конституцията

ПП-ДБ представят план за промени в Конституцията.

Сред предложенията за промени в Конституцията е 24 май да стане народен празник. Това сподели съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. 

Искаме да изведем културата и писмеността на напред във времето. Искаме да вкараме концепцията, че сме потомци на просветители и с тези промени желаеме да покажем, че бъдещето е в науката , сподели той.

" Представяме съответните текстове с промени в Конституцията, зад които застава ПП-ДБ. С сътрудниците от " Правосъдие за всеки " тези текстове бяха направени. Те стъпват и на едно по-широко политическо единодушие за едно изменение в Конституцията и се надяваме, че те ще се появят в Държавен вестник ", заяви съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов.

Иванов добави, че тези промени са в следствие от дългогодишно изпитание. " Тези текстове бяха обсъждани на разнообразни равнища в Народното събрание с сътрудниците от ГЕРБ и Движение за права и свободи ", заяви още той.

" Предлагаме 24 май да се назовава Ден на българското слово, култура и културата, и на кирилицата " , сподели министър председателят акад. Николай Денков, представяйки предложенията на ПП-ДБ за промени в Конституцията.

" Никой от другите празници не трансформира статута си, те остават публични. В глава 10 на Основния закон, където са разказани герб, химн и байрак, би трябвало да сложим разумно и мястото на националния празник ", сподели Денков.

" Тази полемика продължава доста години и по разнообразни аргументи не получи краен резултат. Сега можем да намерим решение в обществото. Опитахме се да намерим празник, който сплотява, а не разединява " , сподели още той. 

На форума участват министър председателят акад. Николай Денков, министърът на правораздаването Атанас Славов, министърът на финансите Асен Василев, Христо Иванов, Кирил Петков, Атанас Атанасов и Владислав Панев. Има представители и на самодейността " Правосъдие за всеки ".

Сред предложенията са разделянето на Висшия правосъден съвет и ограничението на пълномощията на основния прокурор.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР